Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ισοθερμικά Ρούχα. Τι σημαντικό έχουν;


Τι σημαντικό έχουν τα ισοθερμικά ρούχα «χωρίς ραφή»;
Τα ισοθερμικά ρούχα «χωρίς ραφή» μπορούν να φαίνονται παρόμοια με τα συνηθισμένα ενδύματα baselayer, αλλά σίγουρα δεν είναι!
Η χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας πλεξίματος στη διαδικασία κατασκευής αθλητικών ενδυμάτων «χωρίς ραφή», δίνει τεράστια πλεονεκτήματα:


Διπλή στρώση.
Η εσωτερική στρώση του υλικού, που ακουμπάει στο δέρμα κατασκευάζεται από ιδιαίτερα απορροφητικές και αναπνεύσιμες ίνες που ρυθμίζουν το μικροκλίμα του δέρματος, απομακρύνει τον ιδρώτα και κρατά το δέρμα φρέσκο και στεγνό (συνήθως κατασκευάζεται από το πολυπροπυλένιο ή πολυεστέρα, αλλά μπορεί να είναι επίσης από μαλλί merino).
Η εξωτερική στρώση του υλικού παρέχει προστασία και μόνωση, απορροφά όλο τον ιδρώτα και κρατάει τη θερμοκρασία του σώματος στο φυσιολογικό επίπεδο (κατασκευάζεται συνήθως στο πολυαμίδιο, αλλά μπορεί επίσης να είναι από μαλλί merino).
     Τα ρούχα είναι σχεδιασμένα για να πάρουν ακριβώς τη μορφή του σώματος. Τα πρόσθετα νήματα βοηθούν στο να απομακρύνουν  τον ιδρώτα,  μακρυά από το δέρμα και να το κρατήσουν ζεστό δίνοντας πρόσθετη σταθερότητα (αυτές οι λειτουργίες μπορούν να εκτελεστούν μόνο όταν το υλικό είναι σε επαφή με το δέρμα).
      Όπου το σώμα χρειάζεται μεγαλύτερη θερμότητα το πλέξιμο είναι παχύτερο
       Στα σημεία όπου το σώμα ιδρώνει περισσότερο το ρούχο μπορεί να διαμορφώσει τομείς μεγαλύτερου εξαερισμού απλά αλλάζοντας το σχέδιο και την πυκνότητα του ραψίματος
      Όπου το σώμα απαιτεί περισσότερη υποστήριξη ή το ρούχο ενίσχυση η ύφανση γίνεται πιο στενή και παχιά
       Δεν υπάρχουν ετικέτες που να γρατζουνούν και να ενοχλούν (όλες οι πληροφορίες είναι υφασμένες στον ρούχο)
       Υπάρχουν πρόσθετα επίπεδα, "άνευ ραφής" νήματα τα οποία μειώνουν και το γδάρσιμο σχεδόν εντελώς και τα οποία αναπτύσσονται για να δώσουν μεγαλύτερη απόδοση μόνο από κοινού με το τρισδιάστατο πλέξιμο.
        Αντιβακτηριακές και αντιαλεργικές ιδιότητες: Το πολυπροπυλένιο είναι η πιο γνωστή ουδέτερη τεχνητή ίνα που εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηριδίων μέσω του ιδρώτα - βοηθώντας σας να μείνετε φρέσκοι και ελεύθεροι από μυρωδιές!



Δεν υπάρχουν σχόλια: